Videos

Vindelälvsdraget 2015 med Team Svenska Boxerklubben.

VK-reportage inför draget, onsdagmorgon ute på Nydala

IMG_4060

Vilken fantastisk resa vi gjort, en 40 mil lång draghundsstafett från Ammarnäs i fjällen ner till Vindel ner på kusten.  Lag nr. 3, Team Svenska Boxerklubben det är vi,  dvs. elva entusiaster från hela Sverige med sina söta, prilliga och underbara boxrar som skrivit boxerhistoria.  Vi har upplevt hur mycket som helst, underbar natur, strålande sol, hundar som sprungit fort och samma hundar som trippat bakom, alltsammans  blandat med tårar, skratt och en helt underbar stämning gjorde att vi lyckades nå vårt mål, nämligen att inte bryta någon sträcka utan kämpa oss igenom hela vägen.

Det här blev grand finale av en vinter med mycket skidåkning, fysträning och frisk luft. Vad gäller Nordteams vovvarna så skötte sig Effie med matte Catarina alldeles utmärkt, Yara gjort ett jättebra arbete alla tre dagarna. Här kommer Yara i mål i Björksele och Monthybabysen Nero med matte Therese tog alla långa, tunga sträckor, Lyssna på det här… 🙂  Summa summarum; NÖJD!!!

men som sagt vi är Team Svenska Boxerklubben och utan alla elva hundar med sina förare hade vi aldrig i livet kunnat genomföra detta och ALLA, precis alla gjorde ett helt fantastiskt arbete / nöjd lagledare Ingela Nordahl

IMG_3844

Jo, jag höll på att glömma beviset:

IMG_4074

Vi har tränat skogsspår som omväxling i helgen……

 

Det var längesedan, och oj vad kul det är!  Eftersom vi tränat och tävlat IPO/BSL sedan i somras, har jag helt enkelt  inte haft tid att träna skogsspår sedan vårtävlingarna, när Yara och Monthy blev uppflyttade, till högre.  Filmade lite på Yaras spår, så ser ni lite tempo, intensitet och hur hon på slutet tar en tvär vinkel mitt på skogvägen.

Spåren var ca, 600 m. vardera, utom Egons som var dryga 400m . Jag la ut två apporter på resp. spår, gick mjuka bågar, runt någon sten, tvära vinklar, följde en skogsväg, tog av helt oväntat etc. Syftet var att utmana dem och samtidigt få ett hyfsat tempo, eftersom det kräver koncentration när det blir krångligt. Yara har alltid varit ett geni vad gäller spår, Monthy gillar utmaningen och höll sig hyfsat i spårkärna och Egon slog lite mer, men inga tapp och väldigt motiverad och ivrig.  Kanske lite väl ivrig, för ibland kändes han som en skogsmaskin, men jag höll emot och fick ner tempot hyfsat Jag vill verkligen rekommendera min spårapp; Dog Tracks. Genialisk om man har flera hundar, jag bara går på och när jag spårar fortsätter jag bara utan att stänga av den.

Blev faktiskt väldigt glad när jag på appen såg hur väl dom ligger  i sina resp. spår och samtidigt vet jag exakt hur långt jag gått. Så, tack vare appen behövs det totalt en snitsel p/hund  i en fiktiv upptagsruta, förutom Egons spår där snitseln är i starten eftersom han har direktpåsläpp.

Avslutande helgen med lite skyddträning tillsammans med Rebecka, grymt roligt och hundarna gick riktigt bra. Hon är allt en riktig pärla till figurant 🙂