Nordteam’s boxerkennel, Ingela Nordahl

                  Småskalig, kvalitetsuppfödning i hemmiljö

DSC_9671

Lite om mig….                                   

Mitt efternamn börjar på Nord, jag lever i landets nordligaste del, och att bilda ett team tillsammans med sin hund är något jag önskar alla hundägare, så jag valde kennelnamnet Nordteams.
Mitt namn är Ingela Nordahl och jag bor i Umeå. Jag är aktiv utbildad instruktör sedan många år tillbaka och med ett stort intresse av hundar, hundträning och friluftsliv. Jag har under åren tävlat elitbruks inom sök och spår, samt elitlydnad. Jag har tävlat upp hundar till brukschampionat, många till såväl dragchampion som utställningschampion, och jag har många SM-medaljer på draget. Numera  har jag antagit en ny utmaning och tävlar även IPO och BSL.
 Hemma  har jag idag tre boxrar, CIB, S o F u.ch, Dragvinnare på SM 2011, korad, IPO II, BSL III Yara vom Okeler Forst, 8 år och så ett oskrivet blad, en glad och sprallig ung hund vid namn Nordteams Egon. Egon har klarat IPO II som 2-åring, kan är korad med höga poäng och godkänd för polisiärt arbete. En härlig hanne med mycket i sig. Mitt mål är att tävla Atibox,  Boxer VM med honom säsongen 2018. Jag har även en ungtik, Barracuda European training base K9 som jag importerat från Tjeckien som ska utbildas sommaren 2017. så fullt upp med andra ord.
En stjärna har jag ute på foder, det  är  Nordteams ForZa Fantastic, som bor hos familjen Burland i Övik.
Uppfödning
Min allra första boxer kom till mig för drygt 15 år sedan,  och var en yster, rolig och härlig tik som blev både utställnings-, drag- och brukschampion. En otrolig hund och kompis, som lärde mig massor och det här blev för mig början på något nytt.  Jag började studera olika individer, försökte  härleda olika linjer, studerade tillgänglig  statistik, läste hälsoundersökningar, vetenskapliga rapporter och väldig snart befann jag mig med hjälp av olika databaser i boxerns hemland Tyskland. Jag uppskattar deras genomtänkta strategier inom avelsarbetet gällande spondylos, hjärtundersökningar, höfter, mentalitet etc. och skulle önska att vi utvecklade detta arbete fullt ut även i Sverige, med syfte att få en friskare ras.
Mitt intresse har inte minskat, utan snarare ökat sedan jag började träna IPO. En sport där hundens  medfödda egenskaper har riktigt stor betydelse, en riktig utmaning med andra ord. Där blir det ännu mer uppenbart att samarbetsförmåga kontra självständighet, uthållighet, intensitet,  bra bett, bra nerver, balans och fokusering är viktiga ingredienser.
Varför just boxer?
Det jag uppskattar med rasen är att dom är så underbart söta, alltid så glada och positiva. Dom älskar variation och uppfinningsrikedom, ett monotont och tråkigt liv är ingenting för en boxer.
Boxern för mig är  en spänstig och energisk hund, ett riktigt energiknippe. Det är en brukshund och den ska aktiveras,  om det sker på den egna gården i samverkan med barn och djur, på långa skidturer dragande på en turpulka,  i ett träningsgäng eller genom tävling, det spelar ingen roll men, det ska vara varje  boxerns rättighet  att vara en aktiv och älskad familjemedlem.
mvh Ingela Nordahl
Monthy1737

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.