Boxervalpar

 Nordteam’s, småskalig, kvalitetsuppfödning i hemmiljö.
Jag är så ledsen, men har nu bestämt mig för att  inte planera in några valpkullar under 2019-2020. Mina  vuxna hundar är så friska, pigga, galna, glada och arbetssugna, så jag väljer att prioritera dem och våra träningar (och förhoppningsvis tävlingar) istället. Ett hundliv är så kort och jag vill njuta och ha roligt tillsammans med dem. Så jag är ledsen och vet att jag gör många besvikna, men  min tid, ja den räcker bara inte till.   Kram/ Ingela 

 

Välkommen till världen!

De små diamanter föddes den 14:e september 2017.

Kullen består av tre tikar och två hannar vid namn:

Nordteam’s Hubbe Huligan

Nordteam’s Härlige Hector

Nordteam’s Hippolina

Nordteam’s Häftiga Hedda

Nordteam’s Hippa Hilda

(valparna är reserverade)

Fyra veckor gamla och nu händer det saker. det finns mycket att upptäcka i den stora världen, dvs. köket, valprummet och så har vi träffat husets  snälla gamla boxerdam tillika multichampiotiken Yara vom Okeler Forst….

 

Två veckor gamla, småpluttar.

Barracuda är en liten tempererad rolig tik med stor arbetskapacitet, hon har mycket bra miljöstabilitet och ett fint nosarbete. I lydnaden är hon förig och lättlärd. En glad pigg tik som jag planerar att tävla upp i klasserna nästa säsong. Hon har gjort sitt BH (lydnad och miljödel) och UHP (uthållighetsprov,på cykel 20 km) utan problem. Vad gäller hälsan finns det dokumenterade och fria resultat (hjärta, höfter, spondylos)  på såväl föräldrar, dess syskon samt bakåt i leden. Någon som utmärker även den blivande pappan till valparna.

Det är med stolthet jag här presenterar hannen som heter Neos vom Rehfeld. Han är  en kraftfull stor härlig hanne med en stor arbetskapacitet, 8.5 år gammal. Han har placerat sig högt, stabilt och poängmässigt jämt på de tyska mästerskapen under många års tid. En härlig och beprövad avelshanne, som för någon vecka sedan placerades sig i den tyska A-kategorin pga. mycket bra resultat gällande sunda, friska avkommor.

Så, en lång resa (nästan 500 mil) , noggrant genomtänkta parning med mycket fina arbetslinjer ( i huvudsak baserade på den välkända kenneln Rehfeld). En ung tik med grundmeriter,  medvetet kombinerad med en äldre väl utvärderad hanne  gör att jag hoppas på friska, härliga sunda boxrar.

Boxern är en brukshund och om du är intresserad av denna kombination vill jag vara tydlig med att det här är unika brukshundar som måste få stimulans och  daglig motion. Som måste få gå valpkurs och fortsättningskurs. Som måste aktiveras med spår, sök,  lydnad etc. Som måste blir uppskattade familjemedlemmar, men inga ”soffpotatisar” utan pigga hundar som inte hindras av strålande sol eller ihållande regn. Kort sagt, en aktiv hund till en aktiv och nyfiken hundägare/ mvh Ingela

 

___________________________________________________________________________

 

Valpar planeras hösten 2017, mer info. framöver.

Är du beredd att få ditt liv ”uppochnervänt”? Kan du ta motgångar med en klackspark? Söker du en rolig och busig kompis  och såklart, gillar att vara ute i ur och skur? Är du intresserad av en aktiv boxer?

 Då tycker jag att du ska anmäl ditt intresse  för en  robust och rolig boxervalp   🙂 / mvh Ingela, maila: ingela.nordahl@hotmail.com eller ring på 070-25 73 419

Vid leverans är din valp: 
Registrerad i Svenska Kennelklubben
ID-märkt med chip
Avmaskad
Veterinärsbesiktad
Vaccinerad
Doldafel försäkrad i 3 år

Jag arrangerar: 
Kull Mh och MT.

IMG_6298

Nordteam’s ForZa Fantastic, 6 veckor

FILIFLAX

                                                  Nordteam’s FilliFlax, 5 mån.

IMG_6598-002

 

IMG_0231

 Några bilder på vår Egon, 10 veckor gammal.