Uppdatering…. här händer det saker.

Vi kunde ha gått i ide för här är det vinter och kallt, riktigt kallt …

Vi piggar upp oss med en utbildningshelg med Juha Korri.

Förra helgen tränade vi lydnad och skydd med superduktiga Juha Korri.  Mycket detaljer, genomtänkta strategier och riktigt, riktigt bra hundträning tillsammans med träningsgänget.  Fyra Nordteam’s boxrar på plats bland mallar, vit herdehund, rottis, riesen och schäfer. Den allra största lyckopralinen för mig denna helg var Elins Hubbe Huligan som utvecklats helt suveränt under Juhas ledning. Så fint engagemang, totalt orädd för figgen trots hot, snarare tvärtom och så var det betten. Första gången bett i kudde o dom blev fulla, fasta utan tillstymmelse till tugg.

En till duktig kille som håller på att växa in i sin kostym var Åsas  Fred the First. Härligt ekipage med blicken inriktad på tävling.

Vi har kommit igång med regelbunden lydnads- och skyddsträning på fredag em.  Vårt eget AW. Vi har hunnit med att boka in regelbunden lydnad och assistentträning  i den fina inomhushallen. Vi är fyra engagerade och målinriktade personer, som hjälper varandra, tränar tillsammans och efter första träningen på fredagem. kändes det som att dansa fram på små moln.  Så roligt, en riktig energiboost och hundarna såg ut att trivas. Det blev inte sämre av att temperaturen ute var drygt -20.

Relaxing,  på helgen.   Idag, lördag  har vi  haft ännu en härlig dag! Egon  blev alldeles lycklig när vi äntligen kom oss ut på isen med pulkan och han drog inte bara Felicia utan även mig o Flisan i galopp efter ån. På hemvägen tog vi paus och spanade  på bävrar. Egon tyckte sig själv fatta galoppen och började spåra bäverspår han med. Han följde spåren, med pulka o  allt efter åkanten i full fart tills han fastnade med skalmen i ett träd. Barracuda fick stanna hemma med våffelbagarna och på bilden tigger hon våfflor av Felicia, tala om fokuserad 😊😊😊. Härlig ledig dag om än lite i kallaste laget, -16 grader.