Äntligen helg…..

Nu är jobbet igång och allt som inte hunnits med under veckan fixas på helgen, så det blev trädgårdsfix på lördag och lydnad, spår och skydd på söndag.

Mina trädgårdsmästare .

Vad gäller trädgårdsjobbet så mumsade hundarna på äpplen och bara njöt i höstsolen. Söndagen ökade vi aktivitetsnivån och fick förmånen att köra två pass på Andreas. Det innebär att vi hann med att trixa med detaljer, stärka upp bett och arbeta mer målinriktat.

Dagens höjdpunkt var att få köra lydnad till musik, Andreas hade riggat en liten högtalare till sin telefon på en stol ute i gräset och så mysigt att träna med musik i bakgrunden. Måste kolla in en liten högtalare jag med….

Spåren blev riktigt långa och utmanande idag och ta mig sjutton, vad hundarna steppade upp. Fick mig en rejäl tankeställare, varför ska boxrar som annars vill ha variation och överraskningar uppskatta de monotona  trista IPO-spåren?  Kanske jag ska slänga in lite utmaningar framöver?  Hm, nu gäller det att fundera ut lämpliga sådana, jag som nästan somnat in på godis, steg, vinklar , slut, gäsp  🙂 .

Nå, är taggad inför hösten träning, har hittat lite nycklar och ska trixa på lite. Har iallafall kanonbra hundar, lite för många eftersom alla tre behöver sitt men vad sjutton, jag har ju inga småbarn så lite hundar ska jag väl hinna med….