Glad och stolt kan jag förklara Nordteam’s sommarcamp 2018 avslutad.

Vilka härliga och intensiva dagar, duktiga hundar, glada, lättsamma och trevliga hundägare,  strålande sol och Åsas goda palt. Grillning, vin, lite sömn, skratt,  och samtal om livets glädjeämnen och sorger.  Tack alla ni som bidragit till en sommarcamp utöver det vanliga.

 

Gården har varit full av bilar, husvagnar och husbilar. Ägaren av spårmarkerna konstaterade glatt, ”att på det där boxerlägret var det ju en hel folksamling”.  Dagarna startade med gemensam frukost i köket kl. 8.00 och sedan har det bara rullat på.  Tack Leif Öjestedt som såg till att vi varje morgon fick en nyttig shot av din starka ingefäradricka, håret liksom reste sig och så var man igång igen oavsett hur många timmars sömn man fått.

Att bo, träna och umgås dygnet runt kan vara jobbigt, men i detta underbara sällskap icke.  Jag har lyckats få de mest snälla, glada, ambitiösa, hjälpsamma valpköpare man kan tänka sig och inte undra på att deras hundar är så superfina och trevliga. Det som imponerar mest är att alla sitter inne med omfattande kunskaper om hundar, dess mentalitet och hundträning, men inte har några som helst behov/ambitioner av att utmärka sig och ta över, utan är ödmjuka och ”openminded”. All respekt till er!!!

Hundarna, reflektion.Det jag tar med mig i mitt fortsatta avelsarbete och som små glädjepiller när det blir vinter, mörkt och kallt är att det finns några hundar som samspelar med sina ägare så att jag kan bli grön av avund.  Att   Yaravalparna uppvisar en grym attityd och arbetsvilja. Att Barrisvalparna verkar så lovande, superbra spår, fin samarbetsvilja i lydnaden och på G med bitarbetet.  Jag fick även se fina växlingar och attityd mot figgen. Så  summeringen blir föriga, samarbetsvilliga och motiverade för arbete.

Vad gäller mina egna så tar jag med mig att Barrcuda inte gjorde ett enda dåligt bett på hela lägret och  den hunden tuggar inte, aldrig trots belastning. Hennes attityd växer hela tiden, så visst kan det kan bli knöligt för mig med lydnaden framöver och vad det gäller Egon så håller han på att landa, fortfarande en del stök men även bra frekvenser och det som kommer att  avsluta min reflektion av Nordteam’s hundarna är hur Sandor på ett avståndsmässigt rejält modprov oväntat lägger på massor av hot och vrål. Jag trodde han gjorde det för att få Egon att tänka till och kanske sakta ner, men Egon!!!! Ja, han bara växlar upp och ökar farten och avslutar med ett jättefint inhopp och ett kraftfullt bett. Vilken härlig, jobbig hund.

Kursupplägg.
Tjänstehundsförarna Mirre Hopp och hennes Patrik på Working Dogstadius, tack för en alldeles fantastisk föreläsning om hur vi genom en rättvis, positiv och tydlig kommunikation kan utveckla och stärka relationerna med våra hundar. Jag lovar att trots en dag med intensiv lydnads- och skyddsträning, var alla vakna och engagerade under hela föreläsningen, och inte blev det sämre av att teorin åskådliggjordes med praktiska övningar på bl.a. Åsa’s Fred och Peters Forza. ”Dogstadiuspasset” avslutades med specialsök och frysmarkeringar och åskådliggjordes med den underbart söta cockerkillen GunNarc som markerade upphittade ”småsmulor” på husvagnarna.
Stort tack även till duktiga Annica Sjöström som i egenskap av IPO-domare berättade om hur vi kan förbereda oss och genomföra vår första IPO-spårtävling, även detta pass kombinerades med uppskattade praktiska spårövningar.
Sista instruktören men inte den minsta, vår boxereldsjäl Sipos Sándor från Budapest, Ungern. Såväl skydd som lydnad, alltid lika engagerad. Alla, precis alla hundar har klivit fram flera steg och för mig var det såklart extra spännande att se Barrracudas gängliga valpar/unghundar in action och jag blev inte missnöjd, vill jag lova. Tack även Zsuzsanna G Holmgren för briljant tolkning, som vanligt.
Så härliga dagar, duktiga hundar, intensiva kvällar, strålande sol, mycket vin,Åsas goda palt, grillning, lite sömn, skratt och samvaro. Hur kul och utvecklade som helst, och vi bara måste köra nästa år igen!!!

Så tack för att ni kom, tack för att ni bjuder på er själva och framförallt, stort tack för att ni tar så bra hand om era hundar/ mvh Ingela